Mainos

Lipponen lyttää ilmastopäätösten valmistelun

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen peräänkuuluttaa monipuolista energiavalikoimaa, johon kuuluu myös ydinvoima.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd.) moittii kovin sanoin sitä, miten vähin tiedoin Suomi liittyi EU:n yhteisiin ilmastotavoitteisiin. Hänen mukaansa koko prosessi on Suomessa ollut alkeellisen puutteellinen ja riskinä on, että Suomi joutuu tulevissa neuvotteluissa hyväksymään kohtuuttomat tavoitteet.

- Milloinkaan en ole poliittisen toimintani aikana nähnyt niin monumentaalisen suurta päätöstä tehtävän näin vähäisin tiedoin, Lipponen rökitti Kokkolassa tänään.

Lipposen mukaan tässä tilanteessa olisi keskityttävä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen niin paljon kuin mahdollista vuoteen 2020 mennessä. Nyt puhutaan kuitenkin vain uusiutuvista energialähteistä ja bioenergiasta, vaikka niiden kehittäminen vie aikaa ja vaikutukset voivat olla heikkoja.

- Siksi tarvitaan monipuolista energiavalikoimaa, johon myös ydinvoima kuuluu, Lipponen sanoo.

Lipponen peräsi muun muassa kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkariselta (kesk.) selvityksiä EU:n ilmastopäätösten seurauksista.

Pekkarinen totesi eilen Lipposen energiapuheiden osoittavan, että "hiilenmustalla energialinjalla" on SDP:ssä edelleen vahvoja tukijoita. Pekkarinen moitti, ettei Lipponen osoita minkäänlaista ymmärtämystä uusiutuvien ja biopohjaisten energialähteiden käytön edistämiselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.