Mainos

Lipponen lupaa uusia verohelpotuksia

Pääministeri Paavo Lipponen lupaa hallitusohjelmaan suurempia veronkevennyksiä myös tuleville vuosille, jos se edistää tulopoliittisen kokonaisratkaisun syntymistä.

Lipponen lupaa uusia kevennyksiä

Lipposen mukaan markkaakaan valtion kassasta ei tule ilman ehtoja, ehto on maltillinen tupo. Demariedustajat itsekin kauhistelevat jo veronalennusvauhtia.

-Mikäli osapuolet ovat siitä kiinnostuneita ja siten edistettäisiin maltillisen nmonivuotisen sopimuksen syntymistäö, voidaan päättää tuleville vuosille hallitusohjelmaa suuremmistakin veronalenuksista. Kun näin sanon, valtion kassasta ei lähde markkaakaan, sanoo Lipponen.

Huutokauppatyyliä

Lipponen lupasi suuria veronalennuksia jo vappuna puheessaan. Hänen edelleen on ehtinyt puheineen kuitenkin valtiovarainministeri Sauli Niinistö. SDP:n riveissä vauhti alkaa hieman hirvittää.

-Kyllä, kyllä se hirvittää. Toivon, että meillä on todella siihen varaa, mutta en oikein usko, että tässä

Veroilmoitus

yhteiskunnanssa on ilmaisia lounaita ja on kaiken aikaa vahdittava että hyvinvointiyhteiskunnan ja palvelujen ja vähäosaisten toimeentulon on taattu samanaikaisesti, sanoo eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Virpa Puisto
Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Antti Kalliomäki sanoo, että veronalennusten kanssa on oltava todella tarkkana.

Niinistö harmittaa

Eduskuntaryhnmien perinteisistä kesäkokouksista on puhti pois, kun budjetti on jo pääosin lyöty lukkoon ja julkistettukin. SDP:n kokouslaisia harmitaa hieman kuitenkin se, että Niinistö on päässyt koko kesän viemään keskustelua veroalesta.

-Kyllä mä huomaan, että se on joitakin ärsyttänyt aika paljon, mutta onhan se kyllä omalla tavallaan taitavakin, koska kyllähän totta on se, että aloite politiikassa on aika tärkeä, sanoo kansanedustaja Liisa Jaakonsaari Kokkolassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.