Mainos

Lipponen lupaa parannusta SDP:n politiikkaan

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen lupaa parannusta puolueen politiikkaan. Puoluehallitus ruoti SDP:n kunnalllisvaalitappiota tänään.

Paavo Lipponen

Johtopäätös oli se että SDP:n pitää reivata hallituspolitiikkaansa enemmän köyhien asialle. Lipposta ei puoluehallituksen kokouksessa juuri moitittu.

Lipponen myönsi, että puolueen kannattajat suhtautuvat kriittisesti SDP:n harjoittamaan politiikkaan. Lipponen lupasikin muuttaa demarien ajattelutapaa. Lipposen mukaan jakopolitiikka eli köyhien ja eläkeläisten asia kiinnostaa entistä enemmän sosialidemokraattista puoluetta selvän vaalitappion jälkeen.

Lipposen mukaan kunnallisvaali oli puolueelle selvä epäluottamus äänestäjiltä. Puoluejohtaja korostaa kuitenkin, ettei tiukasta talouslinjasta livetä. SDP:n puoluehallituksessa esitettiin arvostelua puoluejohtoa kohtaan, mutta henkilövaihdoksista ei kokouksen ulkopuolelle tulleiden tietojen mukaan vaadittu.

Niinistö kauhistui puheista


Puheet niinkutsutusta jakopolitiikasta kauhistuttavat valtiovarainministeri Sauli Niinistöä. Hän pelkää, että valtion ensi vuoden budjetin kasvattamiseen tähtäävät poliitikot pohjaavat ajattelunsa vanhentuneisiin, liian toiveikkaisiin, ennusteihin.

Niinistö

Niinistö varoitti vakavasti taantuman mahdollisuudesta. Niinistö palasi syksyyn -90. Tuolloin syvään lamaan syöksyvän maan eduskunta pisti lähes puolitoista miljardia niin kutsuttuihin yleishyviin hankkeisiin. Laman aikana se jouduttiin leikkaamaan 50-kertaisesti.

-Minusta ei ole minkäänlaista syytä luoda edes sellaista vaaratilannetta, että me päätyisimme siihen samaan oravanpyörään. Nimittäin meillä ei ole puskuria tällä kertaa - silloin oli. Valtion velkapiikki oli puhdas, sanoi Niinistö.

Viesti kohdistuu kunnallisvaalitappion vauhkoonnuttamiin demareihin ja Keskustaan, joka kosiskelee kansalaisia vaatimalla budjettiin 1,6 miljardia lisää. Niinistö pelkää, että jakopolitiikan kannattajat rakentavat ajattelunsa liian toiveikkaisiin, vanhentuneisiin suhdannearvioihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.