Mainos

Lipponen: Liittoutumattomuus seuraavaan hallitusohjelmaan

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Paavo Lipponen haluaa, että sotilaallinen liittoutumattomuus kirjataan myös seuraavan hallituksen ohjelmaan. SDP:n puoluevaltuustossa puhunut Lipponen puolusti myös ydinvoimaa ja moitti epäsuorasti vihreitä energia-asioilla viisastelusta.

Pääministeri haluaisi lopettaa spekulaatiot Suomen Nato-jäsenyydestä. Lipposen mukaan Ruotsi ja Suomi pyrkivät kyllä vahvistamaan yhteistyösuhdettaan laajenevan Natoon, mutta jäsenyyttä tämä ei merkitse.

- SDP:n lähtökohta on se että seuraavaan hallitusohjelmaan kirjoitetaan edelleen liittutumattomuus Suomen turvallisuuspolitiikan linjaksi, Lipponen sanoi.

Lipposen mukaan Suomella ei myöskään ole mikään kiire muuttaa linjaansa.

- Voimme aivan rauhassa arvioida tilannetta silloin kun katsomme sen tarpeelliseksi, pääministeri totesi puolueväelle.

SDP:n puolueväki kuunteli Lipposen vakuutteluja tyytyväisenä. Vaalit lähestyvät, eikä Nato-jäsenyydellä ole kansan kannatusta. Myös ydinvoima jakaa rivejä, mutta siihen Lipposella oli selvä kanta.

- Sähkön tuotannossa ei ole nyt tarjolla ydinvoimaa parempaa vaihtoehtoa. Uusiutuvista lähteistä ei saada kymmeniin vuosiin ratkaisevaa lisää sähkön tuotantoon.

Vihreitä pääministeri moitti, tosin epäsuorasti, asialla elämöinnistä ja huonoista perusteluista.

- Ketään ei ole erityisesti kutsuttu eikä valittu kertomaan muille, mitä kansalaisten rauhaan kuuluu näissä energia-asioissa. Siis mikään puolue ei ole tässä asiassa mikään eritysiasiantuntija, Lipponen linjasi.

Lipponen puhui väelleen ehkä hiukan tavallista kosiskelevammin, mutta muuten ei ilmassa ollut merkkiäkään siitä, että puolueessa käydään puheenjohtajakilpaa. Osa puolueväestä toivoisi hiukan värikkäämpää puheenjohtajataistoa, mutta sellaista ei ole luvassa, ei ainakaan jos se Lipposesta riippuu.

- En minä kerkiä mitään kampanjaa käymään. Enkä tule käymään. Ei ole aikaa, Lipponen sanoi.

Tähän mennessä on sovittu vasta yhdestä Lipposen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan yhteisesiintymisestä. Keskustassa tahti on toinen, puheenjohtajatenttejä järjestetään ainakin kaksikymmentä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.