Mainos

Lipponen kosiskelee työllisyyspuheilla

SDP:n puheenjohtaja pääministeri Paavo Lipponen peräsi vappupuheessaan tiiviimpää yhteistyötä ammattiyhdistysliikkeen kanssa.

Lipponen sanoi Hyvinkäällä yhteistyön olevan välttämätöntä, jotta sosiaalidemokraattisen puolueen tulevaisuus suurena kansanliikkeenä voidaan turvata. -Se on tarpeen, jotta voimme yhdistää vakauden ja uudistumiskyvyn, Lipponen sanoi.

Lipposen mukaan työttömyys pitää ja voidaan painaa viiteen prosenttiin tai sen alle tällä vuosikymmenellä. Työttömyyden mahdollinen nousu jää tilapäiseksi ja kääntyy ensi vuonna laskuun, hän ennusti.

Työttömyyden noustessa on lisättävä valtion työllisyystoimia ja huolehdittava vaikeimmin työllistyvistä, hän esitti. Pitkäaikaistyöttömistä on nykyistä tehokkaammin haettava ne, joille eläke on ainoa mielekäs ratkaisu, ja yrittäjyyttä edistettävä.

Lipponen peräsi seuraavalla tulopoliittisella kierroksella tuporatkaisua, koska liittokohtaiset ratkaisut voivat johtaa inflaatioon, josta eniten kärsisivät julkisen sektorin työntekijät. -Hallitus on valmis tulemaan omilla ratkaisuillaan työmarkkinaosapuolia vastaan riippuen siitä, mitä kysymyksiä ne pitävät tärkeinä.

Hallituksensa tuloksia Lipponen puolusti ja arvioi sen toteuttaneen sosiaalidemokraattista politiikkaa, turvanneen hyvinvointivaltion ja kehittäneen sitä.

Sosiaalidemokratia on Lipposen mukaan tänä päivänä elävä kansanliike, mistä kertovat lukuisat puoluekokousaloitteet ja nuorten mielenkiinto. -SDP on avoin sekä keskustelulle että yhteistyölle. Siihen ovat kaikki kutsutut. Me tarvitsemme todellista keskustelua sen sijaan, että vain tunnustettaisiin väriä, hän sanoi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.