Mainos

Lipponen korosti investointien lisäämistä

Hallitus luottaa talouden kasvun jatkuvan vahvana myös ensi vuonna. Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) sanoi tänään eduskunnassa, että kansantalouden perustekijät tukevat kasvun jatkumista.

Pääministeri esitteli hallituksen kehyspäätöksen jälkeen ensi vuoden budjettiesityksen lähtökohtia kansanedustajille. Lipponen korosti korosti tuotannollisten investointien lisäämistä ja erityisesti palvelusektorin vahvistamista.
-Tästä syystä varjelemme talouden vakautta huolella ja parannamme määrätietoisesti kasvun edellytyksiä, hän sanoi. Kasvun ennustetaan ensi vuonna hidastuvan kolmeen prosenttiin. Lipposen mukaan teollisuustuotannossa rajat ovat tulossa vastaan ilman uusia investointeja.

Pääministeri Lipponen arvioi, että Suomen kansantalouteen on luotu kohtuullinen pelivara kansainvälisen talouden muutosten varalle. Hallitus seuraa kuitenkin tarkoin erityisesti Aasian kriisin vaikutuksia. Lipposen mukaan tuntuvakin lisäys kotimaisessa kysynnässä on mahdollista ilman, että kansantalouden ulkoinen tasapaino järkkyy. Tämä johtuu siitä, että vaihtotase on viennin voimakkaan kasvun johdosta vahvasti ylijäämäinen.

Kotimaisen kysynnän kehitys muodostuukin Lipposen mukaan ensi vuonna ratkaisevaksi, kun viennin kasvu tasaantuu. Pääministeri Lipponen korosti tasapainoisen kehityksen vaalimisen tärkeyttä uusissa euro-oloissa. Niinpä hallituskin tulee tarpeen mukaan tekemään uusia päätöksiä ensi vuoden budjetista kesän aikana.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.