Mainos

Lipponen: Kolmikantayhteistyön tarve vain kasvanut

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) katsoo, että uuden hallituksen tulisi ensi töikseen sopia työmarkkinajärjestöjen kanssa pidempiaikaisesta yhteistyöstä. Hänen mukaansa euroalueeseen liittyminen on vain lisännyt kolmikantaisen yhteistyöpolitiikan tarvetta ja mahdollisuuksia.

Lipponen kuitenkin patistaa kehittämään suomalaista sopimusjärjestelmää on niin, että se ottaa entistä paremmin huomioon toimiala- ja yrityskohtaiset erot. Paikallisten joustojen puitteet ja pelisäännöt olisi luotava yleissitovin työehtosopimuksin. -Tämä turvaa edellytykset sille, että paikallinen joustaminen tapahtuu tasaveroisin ehdoin ja paikallista joustovaraa voidaan käyttää tarpeen tulleen hyväksi nopeasti ja työrauhaa rikkomatta, Lipponen totesi SAK:n ja TT:n yhteisessä Emu ja työmarkkinat -seminaarissa Porvoossa tänään.

Suomalainen yhteistyöpolitiikka, Suomen malli, on Lipposen mukaan euron olosuhteissa kansantalouden sopeutumiskykyä lisäävä ja kansallista talouspolitiikka tukeva voimavara. -Ei rasite niin kuin työmarkkinajärjestelmää vastaan esitetyssä löysässä poliittisessa propagandassa on väitetty.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.