Mainos

Lipponen: Kokoomus välttelee aisioista puhumista

Turun Sanomien kolumnissaan SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen perää kokoomukselta kantaa presidentin valtaoikeuksiin kuuluviin ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksiin.

Eduskunnan puhemies, SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen arvostelee kokoomusta näkemystensä salailusta ja katteettomista puheista. Lipposen mukaan puolue ei ota kantaa presidentin valtaoikeuksiin kuuluviin ulko- ja turvallispoliittisiin kysymyksiin, vaikka juuri siitä pitäisi presidentinvaalien alla puhua.

Lipponen kirjoittaa Turun Sanomien kolumnissaan, että kokoomuksen "mahtipontinen" esiintyminen turvallisuuspolitiikassa on paljastunut puhtaasti retoriseksi sanoilla kikkailuksi. Nyt kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö pyrkivät Lipposen mielestä häivyttämään vaalikeskustelusta kaiken mikä vähänkin liittyy presidentin valtaoikeuksiin ja tehtäviin.

-Kokoomuslainen presidentti näin ollen luopuisi vapaaehtoisesti perustuslain edellyttämästä tehtävästä johtaa ulkopolitiikkaa. Jos presidentti ei tiedä, kuka tietää, Lipponen kyselee.

Tapa jolla Niinistö tuotiin julkisuuteen, ei Lipposen mielestä jättänyt mitään arvailujen varaan siitä, että kokoomus panostaa kokonaan henkilövaaliin ja imagokilpailuun.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 08.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.