Mainos

Lipponen kiusaantunut Södermanin Nato-puheista

Pääministeri pitää oikeusasiamiehen sunnuntaista Nato-lausuntoa kiusallisena. Puolustusvoimain komentaja pitäisi puolestaan kiinni Nato-optiosta.

Pääministeri Paavo Lipponen on kiusaantunut EU:n oikeusasiamiehen Jacob Södermanin Nato-lausunnoista.

Söderman antoi eilen Väli-Suomen sanomalehdille haastattelun, jossa hän kaipasi avoimuutta Nato-keskusteluun. Söderman sanoi, että Natoon liittyminen nostaisi tuntuvasti Suomen puolustusmenoja ja Suomen pitäisi myös ottaa kriisin sattuessa maaperälleen ydinaseita.

Pääministeri Lipponen sanoo tänään Aamulehdessä, että haastattelu ei edistä keskustelua yhtään ja että väitteet ydinaseiden sijoittaimisesta ovat perättömiä. Lipposen mukaan puolustuspoliittinen selonteko on vasta alkutekijöissään, eikä Nato-keskustelulla ole vielä mikään kiire.

Kaskeala: Nato-optiosta pidettävä kiinni

Juhani Kaskeala

Puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala haluaa, että Suomi pitää kiinni mahdollisuudesta liittyä Natoon. Kaskeala korosti tänään maanpuolustustuskurssin avajaisissa, että liittoutumista ei pidä sulkea pois vaihtoehdoistamme.

Komentaja Kaskeala huomautti myös, että mahdollinen liittyminen Natoon ei loisi tarvetta muutta Suomen puolustusjärjestelmää eikä nostaisi puolustusmenoja.

Kaskeala kuitenkin huomautti puheessaan, että liittoutuminen ei kuitenkaan ole "näköpiirissä oleva turvallisuusratkaisu".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.