Mainos

Lipponen keventäisi pienituloisten veroja

Pääministeri Paavo Lipponen keventäisi pienipalkkaisten verotusta sekä alentaisi pienten yritysten työantajamaksuja.

Veronkevennysten vaatimuksena on kuitenkin maltillinen useampivuotinen tuloratkaisu. Lipponen myönsi pääministerin haastettelutunnilla Radio Suomessa, että kiista työsopimuslaista voi olla riski tupo-neuvotteluille. Pääministeri uskoo kuitenkin riidan selviämiseen hallituksessa.

Pääministeri Paavo Lipponen toisti myös tänään eilisen ehdotuksensa alentaa verotusta jopa enemmän kuin hallitusohjelmaan kirjatut noin kymmenen miljardia. Vihreiden tapaan mahdollinen lisävara pitäisi käyttää työllisyyden kohentamiseen - ja keinoina olisivat Lipposen mielestä pienipalkkasten verotuksen keventäminen sekä pienten yritysten työantajamaksut.

Hassi toppuuttelee veroalepuheita

Satu Hassi 21.5.2000

Ympäristöministeri Satu Hassi toppuuttelee keskustelua verojen alentamisesta. Ministerin ja vihreän liiton puheenjohtajan mielestä veronalennuksissa ei tule kiirehtiä niin, että jouduttaisiin heikentämään koulutusta tai terveydenhoitoa.

Hassi vastasi näin pääministeri Paavo Lipposen eilisiin puheisiin. Lipponen sanoi, että Suomen veroaste pitäisi saada veroalennuksen jälkeen muiden EU-maiden tasolle - koulutusta ja terveydenhoitoa vaarantamatta. Satu Hassi kommentoi verojen alentamista tänään Vihreän liiton puoluekokouksessa Kotkassa

Pekkarinen keventäisi kulutusveroja

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen käyttäisi puolestaan osan veronkevennysvarasta kulutusveroihin - erityisesti ruuan ja bensan verotukseen. Pääministeri Paavo Lipposen mielestä näillä keinoin ei kuitenkaan edistetä työllisyyttä, myös inflaation torjunnassa ne ovat kalliita keinoja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.