Mainos

Lipponen: Keskusta on muuttanut verolinjaansa

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) arvioi Porissa tänään keskustan muuttaneen verolinjaansa. Lipponen sanoi, että hän ei tunne kovin hyvin keskustan budjettilinjauksia, mutta tulkitsi pääoppositiopuolueen yhtyvän nykyisen hallituksen linjaan vaatiessaan pienituloisille verokevennyksiä.

Lipposen mukaan tämä hallitus on joutunut purkamaan edellisen hallituksen veronkorotuksia. Pääministeri arvioi kevennyksen olevan ensi vuonna laskutavasta riippuen 13-16 miljardia markkaa verrattuna edellisen hallituksen aikaan. Työttömyyden puolittumisen Lipponen arvioi toteutuvan 75-prosenttisesti. Pääministeri varoitteli liian aikaisesta vaalikamppailusta. -Syksyllä ei vielä käydä vaaleja. Ainakin hallituksen on hoidettava maan asioita loppuun asti, sanoi Lipponen ja suositteli Ruotsin mallia eli puolentoista kuukauden vaalikamppailua.

Ahon hallitus "isäntien hallitus"

Verratessaan oman hallituksensa ja Ahon hallituksen linjaa hän sanoi olennaisen eron olevan kyvyssä tehdä yhteistyötä. Hän uskoi Ahonkin hallituksen yrittäneen vakiinnuttaa maan taloustilannetta, mutta sillä ei ollut riittävää yhteistyöpohjaa yhteiskunnassa. Myös sellaisen eron Lipponen löysi, että hänen johtamassaan hallituksessa myös pienet puolueet on pidetty mukana päätöksenteossa. Ahon hallitusta hän piti "isäntien hallituksena". Pääministeri Lipponen arvioi myös kovin sanoin 90-luvun alun talouskehitystä.

-Elimme rauhan oloissa sodan kaltaisessa tilanteessa. Mikään länsieurooppalainen maa ei ollut niin vaikeassa asemassa kuin Suomi, arvioi Lipponen. Tulevia energiaratkaisuja pääministeri pohdiskeli niin, että taannoisen eduskunnan kieltävän päätöksen jälkeen ydinvoima on noussut muiden vaihtoehtojen rinnalle. Hän sanoi kehitystä askeleeksi eteenpäin. Lipponen korosti myös sitä, että ydinvoimaa tuotetaan Suomessa hyvin turvallisesti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.