Mainos

Lipponen kehuu poliisia

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kiitti hallituksen puolesta poliisia hyvästä ja ripeästä toiminnasta tanskalaisen poliisisurmasta epäillyn Steen Christensenin jäljittämisessä.

-Tapaus oli kerta kaikkiaan järkyttävä. Sisäministeri antoi selvityksen hallitukselle. Hän oli jo siinä vaiheessa vakuuttunut, että rikollinen saadaan kiinni, Lipponen sanoi pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa sunnuntaina.
Lipponen totesi olevan tarpeellista pohtia poliisin toimintavaltuuksia, ja seuraavaa budjettia valmisteltaessa on pohdittava myös poliisin toiminnan rahoitusta.

-Varmaankin on syytä selvittää mitkä ovat poliisien toimintaohjeet tällaisessa tapauksessa, se kiinnostaa minuakin. Poliisit joutuivat tässä yllättäen ja valmistautumatta tällaiseen tilanteeseen. On selvitettävä ovatko poliisin voimavarat oikeassa kohdassa.
Lisäbudjetissa varmistettiin, että poliisin toimintamäärärahojen taso turvataan, vaikka avoimia virkoja ei valitettavasti kyetä enempää täyttämään, pääministeri sanoi.

Lipponen totesi, ettei poliisiyhteistyö Euroopassa toimi vielä tarpeeksi hyvin. Kaikkien EU-jäsenyyttä hakeneiden maiden kanssa kehitetään yhteistyötä rikollisuuden torjunnassa, rahanpesun ja huumekaupan estämisessä. Itämeren maiden kesken on jo saatu hyviä tuloksia muun muassa huumekaupan torjumisessa, Lipponen sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.