Mainos

Lipponen kehui suomalaista mediaa venäläisille

Tervettä arvostelua esiintyy, mutta haluaisin korostaa, että meidän tiedotusvälineemme ovat hallituksesta riippumattomia, Lipponen sanoi uutistoimisto Itar-Tassin järjestämässä kokouksessa.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd.) kehuu suomalaisia tiedotusvälineitä objektiivisiksi ja ammattitaitoisiksi. Lipponen puhui tänään venäjänkielisen lehdistön maailmankongressissa Helsingissä ja totesi suomalaisten tiedotusvälineiden uutisoivan kattavasti Euroopan ja Venäjän tapahtumista.

- Muissa maissa en ole nähnyt sellaista objektiivisuutta kuin Suomessa. Tervettä arvostelua esiintyy, mutta haluaisin korostaa, että meidän tiedotusvälineemme ovat hallituksesta riippumattomia, Lipponen sanoi uutistoimisto Itar-Tassin järjestämässä kokouksessa.

Lipposen mukaan suomalaiset viestimet tekevät selkeän eron kommenttien ja uutisoinnin välillä.

- Toimittajat, ulkomaankirjeenvaihtajat mukaanlukien, uutisoivat tosiasioista, vaikka ne olisivat kyseisille hallituksille epämieluisia. He eivät ole mitenkään sekaantuneet salaliittoihin ulkomaisia hallituksia vastaan, Lipponen korosti.

Venäjällä viranomaiset ovat viime aikoina arvostelleet suomalaisten tiedotusvälineiden uutisointia, erityisesti Marin tasavallan tilanteesta.

Lipposen mukaan toimittajien läsnäolo ja valvonta on hyväksyttävä demokratian ja ihmisoikeuksien nimessä, vaikka toimittajat ovatkin jatkuvasti vallanpitäjien ja viranomaisten kannoilla.

Lipposen mukaan suomalaisten tiedotusvälineiden korkean laadun perinteet juontuvat aina 1700-luvulta asti. Suomalaiset ovat lisäksi maailman kolmanneksi ahkerimpia lehtien lukijoita, sillä 87 prosenttia väestöstä lukee sanomalehteä joka päivä. Lipponen mainitsi itse seuraavansa päivittäin noin kahtakymmentä sanomalehteä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uuutiset 30.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.