Mainos

Lipponen kehui hallitusyhteistyötä

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen kehuu nykyistä hallitusyhteistyötä ja kehottaa ihmisiä ymmärtämään keskustaa, joka nyt elää vaikeaa vaihetta. Lipponen osallistui SDP:n ministeriryhmän ja eduskuntaryhmän johdon kesäkokoukseen Porvoossa.

Paavo Lipponen

Eduskunnan puhemies, SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on Suomen puolivirallinen ehdokas EU-komission johtoon. Niin presidentti kuin pääministerikin odottavat, mikä Lipposesta tulee isona.

Samaan aikaan keskustan kentällä Lipposesta on rakenneltu pääkonnaa viime kevään dramaattisille tapahtumille.

Demariministerien ja ryhmäjohdon kesäkokouksessa Lipponen veti suurpiirteistä linjaa. Hän oli tänään harvinaisen myötämielinen. Lipponen kehotti ihmisiä ymmärtämään keskustan nykyisen ahdingon.

- En halua hämmentää näitä asioita yhtään enempää. Toivon, että keskusta selviää tästä vaiheesta, joka on varmasti vaikea aivan oikeasti. Meidän muiden tulee osoittaa ymmärtämystä ja uskonkin, että syksyn mittaan tämä vaihe menee ohi.

Lipponen on keväästä asti vaatinut pelisääntökeskusteluja SDP:n ja keskustan välillä. Nyt pääministeri on ilmoittanut että ne pidetään heti budjettiriihen jälkeen.

- Mielestäni on hyvä puhua asiat halki - on sen nimi sitten pelisäännöt tai mikä - ettei jää kiviä kenkään, sanoo valtiovarainministeri Antti Kalliomäki.

Ensi viikolla alkavan budjettiriihen odotetaan menevän kivuttomasti läpi.

SDP:n ryhmässä osa on vieroksunut hallituksen veronalennuslinjaa. Mutta sekin arvostelu on hiipumassa.

- Olen huomannut, että kun Kalliomäen veronalennukseen on tutustuttu, niin kannatus on lisääntynyt ja aplodien määrä kasvanut, sanoo puoluesihteeri Eero Heinäluoma.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.