Mainos

Lipponen: Katokorvauksiin satoja miljoonia

Satovahinkojen korvauksista on odotettavissa lisätietoa alkavalla viikolla. Pääministeri Paavo Lipponen kertoi tänään Kotkassa, että hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee ensi tiistaina asiaa, ja tämän vuoden toiseen lisätalousarvioon on tarkoitus ottaa määrärahat ensi keväänä maksettaviin korvauksiin. Hän myönsi, että kyse on satojen miljoonien markkojen menonlisäyksestä.

Puheessaan Lipponen korosti, että Suomen maatalouden tulevaisuutta koskeviin suuriin ratkaisuihin olisi löydettävä kansallinen yhteisymmärrys. Hän muistutti, että edessä on EU-jäsenyysneuvottelujen jälkeen merkittävin neuvotteluvaihe unionissa. Tällä hän viittasi siihen, että Agenda 2000:n maatalousleikkausten korvaamisesta Suomelle päätetään ensi vuonna.

Lipponen kertasi, että EU:n komissio on saanut valmiiksi analyysinsä Suomen maatalouden kompensaatiotarpeesta, joka syntyy EU:n maataloustukien supistuksista unionin seuraavalla budjettikaudella. Keskusta ja MTK:n edustajat levittävät Lipposen mielestä kuitenkin tietoisesti virheellistä käsitystä Agenda-päätöksenteosta syyttäessään hallitusta ratkaisujen siirtymisestä.
-Komissio ei päätä Suomen kompensaatiosta. Siitä päättää EU:n neuvosto vasta sen jälkeen, kun neuvosto on ensin päättänyt Agenda 2000:n maatalousosuudesta ja siihen sisältyvistä leikkauksista, hän muistutti.

Suomi pyrkii Lipposen mukaan tiiviisiin aikatauluihin EU:n maatalousratkaisuissa, mutta ei voi pakottaa muita jäsenmaita kiirehtimään.
-Tämän keskusta ja MTK voisivat rehellisesti kertoa jäsenistölleen. Minkäänlainen uho ja kaunan lietsominen eivät näissä asioissa auta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.