Mainos

Lipponen kansanäänestystä vastaan

SDP:n puheenjohtaja, puhemies Paavo Lipponen ei pidä kansanäänestystä EU:n perustuslaista tarpeellisena. Lipponen perustelee kantaansa sillä, ettei laki tuo EU:hun olennaisia muutoksia.

Kansanäänestyksellä voisi olla hänen mielestään toisaalta hyvätkin puolensa.

- Kansanäänestyksessä sellaisetkin puolueet, joiden piirissä on esiintynyt hyvin paljon euroskeptisyyttä joutuisivat sitoutumaan ja panemaan itsensä likoon sopimusta puolustaessaan.

Lipponen näkee äänestyksessä riskin

Lipposen mielestä kysymystä EU-kansanäänestyksestä on käsitelty jossakin määrin juridisena kysymyksenä, minkä takia keskustelu itse asiasta on jäänyt varjoon. Hän itse katsoo, ettei perustuslaki tuo EU:hun olennaisia muutoksia, mutta totesi, ettei halua ryhtyä asiassa mestaroimaan.

Keskustelussa pitäisi kuitenkin käsitellä itse sopimusta eikä vain vastustaa tai kannattaa kansanäänestystä.

- Jos puhutaan enemmänkin kansanäänestyksestä kuin itse perustuslaillisesta sopimuksesta, niin ollaan metsässä. Sama koskee toistakin asiaa eli Nato-kysymystä. Tämä on yksi tapa välttää keskustelua itse asioista.

Kansanäänestyksen riskinä Lipponen näki sen, että äänestystä ei koettaisi samantapaisena tilanteena kuin äänestystä Suomen EU-jäsenyydestä.

- Ei koettaisi asiaa niin kovin tärkeänä, että kannattaako nyt mennä äänestämään lainkaan ja toisaalta kannanottoon sisältyvää 'riskiä' ei pidettäisi kovin suurena. Eli jos äänestää ei, niin sillä nyt ei ole äänestäjän kannalta niin kovin suurta merkitystä.

- Näin ollen oltaisiin sitten mahdollisesti tekemisissä sellaisen tuloksen kanssa, jonka kanssa oltaisiin sitten ihmeissään.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 15.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.