Mainos

Lipponen johtamaan samapalkkaisuuden seurantaa

Seurantaryhmä jatkaa kolmikantaista yhteistyötä naisten ja miesten samapalkkaisuuden saavuttamiseksi. Vuonna 2004 naisten ja miesten palkkaero oli keskimäärin 520 euroa.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ryhtyy johtamaan seurantaryhmää, joka valvoo naisten ja miesten samapalkkaisuutta edistävän ohjelman toteuttamista.

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen kertoi korkean tason seurantaryhmän kutsumisesta naisten päivän tempauksessa Helsingissä. Ryhmän varapuheenjohtajia ovat eduskunnan varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila ja toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos.

Parikymmenhenkinen arvovaltainen ryhmä jatkaa hallituksen kolmikantaista yhteistyötä naisten ja miesten samapalkkaisuuden saavuttamiseksi sekä ryhtyy tarvittaessa toimiin, jotta tavoitteisiin päästäisiin.

Hallitus hyväksyi alkuvuodesta toimenpideohjelman palkkaerojen kaventamisesta.

Tilastojen mukaan naiset saivat vuonna 2004 parikymmentä prosenttia alhaisempaa palkkaa kuin miehet. Naisten ja miesten palkkaero oli keskimäärin 520 euroa.

Perusteettomat palkkaerot miesten ja naisten välillä ovat hallituksen mukaan yksi suurimmista työelämän tasa-arvo-ongelmista. Myös EU:n suositus kansallisesta työvoimapolitiikasta kehottaa Suomea ryhtymään toimiin, joilla palkkaeroja voidaan kaventaa.

Palkkaeroja selitetään myös sillä, että työmarkkinat ovat eriytyneet koulutuksen ja sukupuolen mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.