Mainos

Lipponen jatkaa ruotsalaistoimittajan arvostelua

Pääministeri Paavo Lipponen pahoittelee syvästi, että joutui arvostelemaan Ruotsin uutistoimisto TT:n raportointia Suomen puheenjohtajuudesta, mutta syyttää kirjeessään uutistoimiston kirjeenvaihtajaa. Lipponen vastasi tänään Brysselin kirjeenvaihtajayhdistyksen API:n esittämään arvosteluun. Lipponen moitiskeli toimittaja Jonas Lindgreniä mielipiteiden ja uutisoinnin sekoittamisesta keskenään.

Tampere

API lähetti eilen Lipposelle kirjeen, jossa paheksuttiin pääministerin käytöstä Lindgreniä kohtaan. -He ovat osoittaneet meitä kohtaan systemaattisen kielteistä asennetta. Viittasin nimenomaan raportointiin, en heidän mielipiteisiinsä, Lipponen kirjoittaa kirjeessä, joka on osoitettu toimittajayhdistys API:n puheenjohtaja Henri Deheynille. -TT uutisoi, että Tampereen Eurooppa-neuvosto oli huonosti valmisteltu, mikä on täysin paikkaansapitämätön väite. Lipposen mielestä TT:n kirjeenvaihtaja levittää vääriä tietoja ja osoittaa ylimielistä asennetta kirjoittaessaan, että Tampereen kokous ei saavuttanut turvapaikkakysymyksissä edistystä, ja yhdistäessään tämän väitteen Suomen pakolaispolitiikkaan, jota Lindgren luonnehtii "Euroopan tiukimmaksi". -Vähin, mitä Lindgrenin pitäisi tehdä, on todistaa tämä "yhteys", jota kukaan ei ymmärrä. Ja mikä edistyksen puute? Mitä tulee pakolaispolitiikkaan, Ruotsi on Suomea tiukempi rajoilleen saapuvia turvapaikanhakijoita kohtaan, Lipponen kirjoittaa.

-Minulla ei ole mitään kriittisiä mielipiteitä vastaan, mutta TT:n tapauksessa mielipiteitä ja objektiivista uutisointia sekoitetaan keskenään epäammattimaisella tavalla. Ruotsalaiset mediat ovat yleensä kohdelleet meitä objektiivisesti ja hyvin. Kuitenkin, Ruotsissa on niitä, joille kaikki suomalaiset menestykset ovat vaikeasti sulatettavia, Lipponen paheksuu.

Lindgren kummasteli

Jonas Lindgren torjuu Lipposen syytökset kaikilta osin. Hän painotti, ettei ole jutuissaan esittänyt omia mielipiteitään, vaan uutisoinut eri EU-maiden virkamiesten nimettöminä antamia lausuntoja. -Suomi on maa, jossa on paljon taitavia poliitikkoja. Siksi minua hämmästyttää, että maan hallituksen päämies laskeutuu näin alhaiselle tasolle, Lindgren sanoi STT:lle. Lindgren kiistää ehdottomasti, että hän suhtautuisi Suomeen kielteisesti ja kysyy, eikö Lipponen ole lukenut hänen artikkelinsa sitä puolikasta, jossa Suomi saa työstään tunnustusta. Lindgrenin mielestä Lipposen kirje sinänsä osoittaa, miksi API:n protesti oli perusteltu.

Lindgren kirjoitti perjantaina 22. lokakuuta artikkelin, jossa hän toteaa, ettei Suomen kausi ole täyttänyt kaikkia odotuksia, vaikka Suomen hallitusta onkin kiitelty monien vaikeiden neuvottelujen selvittämisestä. Lindgrenin artikkelin mukaan Suomi on vieraannuttanut monet pienet EU-jäsenmaat, kun se on hankkinut linjalleen tukea suurista maista. -Yleensä ärtymys kasvaa sen johdosta, että Suomi on saanut ansiotonta arvonnousua, vaikka maa on pitänyt matalaa profiilia eikä saavuttanut varsinaisia tuloksia. -Tampereen huippukokousta kutsuttiin menestykseksi, vaikka kaikki tärkeät periaatekeskustelut pakolaiskysymyksestä lakaistiin maton alle Suomen hallituksen toimesta, jonka pakolaispolitiikka on EU:n rajoittavin, Lindgren kirjoitti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.