Mainos

Lipponen jatkaa hallitustunnusteluja

Puheenjohtaja Paavo Lipponen aloitti seuraavan hallituksen tunnustelut tapaamalla kaikkien eduskuntapuolueiden hallitusneuvottelijat.

Lipponen jakoi kaikille seitsemän kirjhallista kysymystä, joihin hän odottaa vastausta ensi tiistaiksi.

Ensi tapaamisten perusteella kävi jo ilmi, että ohjelmakysymyksissa ei ole odotettavissa suuria eroja.
Lipposen aikataulu on kireä. Hallituksen pohja pitäisi olla selvillä jo ensi viikon lopulla ja uusi hallitus voitaisiin nimittää kahden viikon kuluttua.

Hallitustunnustelijan tehtävät eilen saanut Paavo Lipponen aloitti urakkansa tapaamalla tänään kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat.
Kovin homma on harsia kasaan seuraavan hallituksen pohja. Menetelmä on tuttu jo kaksista edellisistä hallitusneuvotteluista. Lipponen jakoi kaikille seitsemän kirjallista kysymystä, joihin pitäisi vastata tiistaihin mennessä.

Vastuksia odotetaan ulkopolitiikasta, EU-politiikasta ja talouspolitikasta. Talouspolitiikan kysymykset kattavat niin työllsiyyden, verot kuin alue- ja energiapolitiikan.

Työreformillaan elvistelleen keskustan kohtaloksi voi nousta työmarkkinayhteistyötä koskeva kohta. Lipponen haluaa puolueiden kannat myös hallitusohjelman ehdottomista kysymyksistä ja hallituspohjasta.

Hallituskiima on joka tapauksessa niin kovaa, että tarvittavia eroja on vaikea löytää. Sen Lipponen myönsi itsekin.
Mutta kiire on. Ahtisaari saanee kuulla hallituspohjan jo ensi torstaina. Hallitus toivon mukaan voitaisiin nimittää 15. huhtikuuta. Tämä on varmaankin tiukin mahdollinen aikataulu, mutta ei sillä tavalla ehkä liian kireä etteikö siitä voitaisi selviytyä.

Ainakin Aho tuli tapaamisesta luottavaisena. Hänen mukaan muutospaineita on olemassa.
Keskustalla olisi myös morsian valmiina.

Ainoa ero ensitapaamisten perusteilla syntyi kokoomuksen ja vihreiden välille siitä, kirjataanko viides ydinvoimala hallitusohjelmaan.
- Minusta on mielenkiintoista nähdä sellainen vastaus, jossa keksitään jokin keino ilman viidettä ydinvoimalaa. Minulle ei ole tullut sellaista mieleen, sanoi Niinistö.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.