Mainos

Lipponen ja Itälä: Verokevennysvara noin kaksi miljardia euroa

Suurimpien puolueiden johtajien mukaan veroalennuksiin on varaa ensi vaalikaudella. Vihreiden Soininvaaran mukaan kahden miljardin veroale on katteeton lupaus.

SDP:n ja kokoomuksen puheenjohtajat Paavo Lipponen ja Ville Itälä arvioivat molemmat, että veroalennusvara ensi vaalikaudella voi olla noin kaksi miljardia euroa.

Keskustan Anneli Jäätteenmäki päätyi samaan tulokseen, mutta halusi varata tästä noin puoli miljardia euroa työnantajamaksujen alentamiseen matalan tuottavuuden aloilla.

Puoluejohtajat kertoivat verolinjauksistaan Veronmaksajien Vero 2003 -tapahtumassa. Jäätteenmäki korosti, että veroalennuksia ei saa maksattaa kunnilla. Hän halusi lisäksi lisää rahaa terveydenhoitoon ja hyvinvointipalveluihin.

Lipponen totesi, että liikkumatila on pienempi, koska talouden näkymät ovat epävarmat. Lisäksi veropohja rapautuu, kun Suomi joutuu laskemaan alkoholin ja tupakan valmisteveroa. Hyvinvointivaltion säilyttäminen riippuu ennen kaikkea työllisyyden kohentumisesta. Itälä totesi, ettei Suomella ole varaa olla alentamatta verotusta. Alentamista vaativat maan kilpailukyky ja työllisyys.

Soininvaara: Kahden miljardin veroale on katteeton lupaus


Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara pitää kolmen suurimman puolueen puheenjohtajien lupauksia kahden miljardin euron veronalennuksista katteettomina. Soininvaaran mukaan taloudellisen kasvun tuomista verotuloista huolimatta on täysin mahdotonta ajatella, etteivät kuntien ja valtion palkat nouse siinä missä muutkin palkat.

-Kahden miljardin veroalennukset merkitsisivät kuntatalouden vakavaa vaarantumista, hän varoittaa kannanotossaan. Soininvaara huomauttaa, että terveydenhuoltoon tarvitaan kansallisen terveyshankkeen laskelmien mukaan 700 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.