Mainos

Lipponen ja Ihalainen keskitetyn tupon kannalla

Pääministeri Paavo Lipponen ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen liputtivat tiistaina Tampereella voimakkaasti keskitetyn tulopoliittisen ratkaisun puolesta. Molemmat puhuivat Valtion ja erityispalvelujen ammattiliiton VAL:n liittokokouksen avajaisissa.

-Näyttää siltä, että tahto lähteä yrittämään tupoa on viime aikoina vahvistunut. Valtio on valmis tulemaan tässä asiassa vastaan siltä pohjalta, mitä järjestöt pitävät tärkeänä, Lipponen sanoi. Hänen mukaansa yleisimmät kilpailukyvyn, työllisyyden ja ostovoiman kehitysperustelut tukevat tupovaihtoehtoa.

Lauri Ihalainen sanoi esittävänsä perjantaina kokoontuvalle SAK:n valtuustolle, että järjestö selvittäisi edellytykset kattavan tulopoliittisen ratkaisun tekemiseen elokuussa alkavissa neuvotteluissa. Hänen mielestään ratkaisun pitäisi olla pidempi kuin yksivuotinen.

-Kaksivuotinen ratkaisu antaisi vakautta, Ihalainen perusteli. Ihalainen oli samalla kannalla kuin VAL:n puheenjohtaja Raimo Rannisto, jonka mukaan liittokierrokset johtaisivat kilpailuun muita paremmista palkankorotuksista, mikä ei olisi hyväksi nykyisessä talous-, työllisyys- ja hintatilanteessa.

VAL:n liittokokous jatkuu Tampere-talolla perjantaihin saakka. Liiton puheenjohtaja valitaan torstaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.