Mainos

Lipponen ja Halonen Asemin huippukokoukseen

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ja ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) osallistuvat ensi viikolla Lontoossa järjestettävään Aasian ja Euroopan maiden huippukokoukseen. Tämä ns. ASEM II -kokous järjestetään Lontoossa 3.-4. huhtikuuta. Huippukokousta edeltää valmisteleva ulkoministerikokous.

Huippukokouksen asialistalla ovat Aasian ja Euroopan maiden alueelliset poliittiset kysymykset, Euroopan unionin ja Aasian maiden taloudellinen yhteistyö sekä Aasian talouskriisi. Esillä ovat myös kulttuuri-, koulutus- ja ympäristökysymykset. Matkalle lähtee myös Lipposen puoliso rouva Päivi Hertzberg. Hän osallistuu huippukokouksen avajaisiin ja kuningatar Elisabetin illalliselle sekä muuhun puolisoille järjestettävään ohjelmaan.

Asem-prosessi sai alkunsa Singaporen aloitteesta Bangkokissa helmikuussa 1996 järjestetyssä huippukokouksessa. Asemiin osallistuvat EU-maat sekä Aasiasta Singapore, Malesia, Thaimaa, Filippiinit, Vietnam, Indonesia, Brunei, Kiina, Japani ja Etelä-Korea. Tavoitteena oli luoda korkean tason epävirallinen keskustelufoorumi edistämään Euroopan ja Aasian suhteita sekä lisäämään tietojen vaihtoa. Asem ei ole järjestö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.