Mainos

Lipponen ja Chirac: Irakille vielä mahdollisuus

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ja Ranskan presidentti Jacques Chirac katsovat, että Irakille on annettava vielä mahdollisuus välttää sota.

Pariisissa tavanneet päämiehet korostivat, että YK:n tie on kuljettava loppuun. -Irakille on annettava vielä reilu mahdollisuus täydelliseen yhteistyöhön YK:n ja asetarkastajien kanssa, Lipponen sanoi tänään Pariisissa.

Lipposen mukaan jossain vaiheessa tullaan kuitenkin väistämättä vaiheeseen, jolloin kriisi on ratkaistava suuntaan tai toiseen.

Chiracin huomauttaa sodan olevan aina epäonnistunut ja huonoin mahdollinen vaihtoehto. Hän korosti kuitenkin Lipposen tavoin, että sodan välttäminen edellyttää Irakilta aktiivista yhteistyötä.

Chirac torjuu myös näkemyksen, jonka mukaan Yhdysvallat voisi ryhtyä sotatoimiin omin päin. -YK:n päätöslauselma 1441 ei missään tapauksessa mahdollista sitä, että joku maa ryhtyisi yksin sotaan ilman turvallisuusneuvoston päätöstä. Jos näin tapahtuu, turvaneuvoston on saatava aikaa uusi päätöslauselma, Chirac sanoi.

Lipponen oli Ranskan kanssa samoilla linjoilla. -Vain turvallisuusneuvoston hyväksynnällä voidaan ottaa voimakeinot käyttöön, Lipponen korosti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.