Mainos

Lipponen: Ilmapiirin myrkyttäjät liikkeellä

Lipponen arvostelee Hufvudstadsbladetin toimittajaa ja Anneli Jäätteenmäen "eräitä taustavoimia" kaunapolitiikan jatkamisesta ja ilmapiirin myrkyttämisestä.

Paavo Lipponen ja Anneli Jäätteenmäki


Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd.) pitää "sairaina" tulkintoja siitä, että langettava tuomio Irak-oikeudenkäynnissä entiselle pääministerille ja keskustajohtajalle Anneli Jäätteenmäelle olisi jonkinlainen voitto tai revanssi Lipposelle itselleen.

Lipponen palaa vuosi sitten alkunsa saaneeseen Irak-jupakkaan Apu-lehden kolumnissaan, koska hänen mukaansa "joillakin tahoilla on haluttu jatkaa kaunapolitiikkaa". Lipposen ryöpytyksen kohteina ovat Hufvudstadsbladetin pääkirjoitustoimittaja Björn Månsson ja "eräät Jäätteenmäen taustavoimat".

-Jäätteenmäen eroprosessi oli kaikille osapuolille tarpeeksi rankka. Minäkin olin ehtinyt täysin asennoitua yhteistyöhön pääministeri Jäätteenmäen kanssa. Kuka ihminen, poliitikko erodraaman jälkeen voisi toivoa syytteiden nostamista, ylipäänsä haluaisi olla missään tekemisissä koko asiakirjajupakan kanssa, Lipponen vuodattaa.

Lipposen mukaan "Månssonin ja eräiden Jäätteenmäen taustavoimien tapa käsitellä politiikkaa, ikään kuin kaikkien motiivit olisivat puhtaasti valtaan ja kostoon liittyviä, myrkyttää ilmapiiriä ja tekee asian inhimillisesti vain vaikeammaksi".

Lipponen haukkuu kirjoituksessaan Jäätteenmäen toiminnan vaalien alla vielä kertaalleen perusteellisesti. Hänen mukaansa Jäätteenmäellä ei ollut asiantuntemusta eikä poliittista kanttia hallituksen ja pääministerin haastamiseen parlamentaarista tietä.

-Oppositiojohtajan ja hänen taustavoimiensa kiihko päästä kiinni nimenomaan pääministerin henkilöön sumensi arvostelukyvyn. Lipposen mukaan "yritys tehdä Jäätteenmäestä sankari salaisen tiedon paljastajana on tyypillistä epätoivoiselle yritykselle peittää kaunapolitiikan jäljet".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.