Mainos

Lipponen: Huumausainerikollisuuden torjunta avainasemassa

Ammattimainen ja kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus on pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mielestä todellinen uhka lailliselle yhteiskuntajärjestelmälle. Erityisesti huumausainerikollisuuden torjunta asettaa Lipposen mukaan poliisin työlle suuria haasteita.

Suomessa voidaan huumausainerikollisuudesta Lipposen mielestä kuitenkin vielä keskustella ilman paniikkia, sillä Suomi on lähes ainoa eurooppalainen valtio, jossa kansainvälisillä huumausainemarkkinoilla ei vielä ole vahvaa jalansijaa. Siksi myös Suomen huumausainestrategia on toinen kuin useissa muissa Euroopan valtioissa.
-Rikoksen torjunta on nähtävä oikeissa yhteyksissään kaunistelematta tai kauhistelematta, Suomen poliisijärjestöjen liiton 75-vuotisjuhlassa Helsingin Messukeskuksessa maanantaina puhunut Lipponen muistutti.

-Tiukka ja voimakkaan rajoittava huumausainestrategia on kuitenkin edelleen perusteltua. Lipponen viittasi poliisin tilastoihin, joiden mukaan huumausainerikoksien kasvu oli viime vuonna lähes 16 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Huumausainerikoksista epäillyistä kolmen neljäsosan on todettu syyllistyvän muihin rikoksiin.
-Suomessa tavoitteena on oltava, että huumausainemarkkinoiden rakentaminen tulee kalliiksi. Tähän voidaan vaikuttaa tehostamalla poliisivoimia, nostamalla kiinnijäämisriskiä ja rikoksilla saadun hyödyn takavarikoimista, Lipponen sanoi.

Poliisin voimavarojen tarpeeseen on Lipposen mukaan valtiovallan puolelta pyritty vastaamaan myös nyt hyväksytyissä budjettikehyksissä. Sanottavasti poliisin toiminnan kehittäminen ei hänen mukaansa kuitenkaan voi nojautua kasvavien voimavarojen varaan vaan tehokkaampaan kansainväliseen viranomaisyhteistyöhön.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.