Mainos

Lipponen hillitsee veroalepuheita

Pääministeri Paavo Lipponen rauhoittelee kuumaksi käynyttä poliittista keskustelua veronalennuksista.

Lipponen-Paavo-EU-kokous-Tre-151099

Pääministerin mielestä veroalesta ei pidä tehdä arvovaltakiistaa. Kiistelyn sijasta pitäisi keskittyä tärkeimpään eli valtion talouden tasapainon ja kestävän kasvun turvaamiseen.

Lähi- ja perushoitajien liiton liittokokouksessa puhunut pääministeri sanoi, että hallitusohjelmassa sovitut veronalennukset toteutetaan. Mutta alennetaanko veroja sovittua enemmän, on Lipposen mukaan keskustelukysymys. Lipposen mukaan verojen ja mahdollisen tulopoliittisen kokonaisratkaisun kytkemisessä yhteen ei ole kysymys siitä, että hallitus luovuttaa eduskunnan päätäntävaltaa työmarkkinajärjestöille vaan siitä, että eduskunnan luottamusta nauttivalla hallituksella on mahdollisuus vaikuttaa talouspolitiikkaan. Tällöin tuloratkaisut ovat aivan keskeisessä asemassa. -Hallituksella tulee olla välineitä käytettävissä silloin kun tuloratkaisua tehdään, Lipponen korosti.

"Ei kuntien ja valtion välistä ottelua"


Lipponen rauhoitteli myös kunnallisvaalien lähestyessä lisääntyvää kiistelyä kuntien taloudesta ja valtion osuudesta sen tukemisessa. -Kyseessä ei ole kuntien ja valtion välinen ottelu, hän korosti. Lipponen muistutti, että päätökset tehdään kunnissa. Lipponen muistutti, että hallituksen keväällä tekemä päätös lähivuosien budjettikehyksistä merkitsee selvää lisäystä kuntien valtionosuuksiin. -Jotta palvelujen rahoitusperusta olisi kunnossa kaikkialla, valtionosuusjärjestelmäää tulee kehittää edelleen. Päätökset tästä tehdään sitten kun tohtori Jukka Pekkarinen on jättänyt selvityksensä vuoden lopulla, Lipponen sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.