Mainos

Lipponen haukkuu demarit, Niinistön ja kaunamedian

Entinen pääministeri ja puhemies Paavo Lipponen (sd.) laittaa jälleen maan asioita järjestykseen suorasanaiseen tapaansa.

Lipponen varoittaa Turun Sanomissa "Pääsiäisäksyilyblogiksi" ristimässään kolumnissa, ettei SDP:n pidä yrittää vihreistä väärältä puolelta ohi energiakysymyksissä. Työväenpuolueen ei pidä mennä tähän "vöyhötykseen".

- Työväenpuolueelle kuuluisi teollisuuden puolustaminen, ei sen olosuhteiden heikentäminen, hän opastaa.

Lipposen mukaan SDP on harhateillä myös presidentin valtaoikeuksien puolustamisessa.

- Muiden pohjoismaiden sosialidemokraateille ei tulisi mieleenkään pyytää monarkkia "tasapainottamaan" pääministeriä tai tuomaan poliittista "vakautta" järjestelmään.

Lipposen mukaan havainto-opetusta siitä, millaisista riskeistä on kysymys, saatiin, kun presidentti ja pääministeri vierekkäin selittivät kaiken kansan edessä, miksi Suomi ei saanut puheenvuoroa Prahan huippukokouksessa.

Puhemies Sauli Niinistöä (kok.) Lipponen huitaisee peräämällä hänen parlamentaarista vastuutaan. Lipponen katsoo, että hallitukselle neuvoja jakavan Niinistön pitäisi vetää johtopäätökset ja siirtyä puheineen pää- tai valtiovarainministeriksi.

- Ei tässä siitä ole kysymys, saako puhemies puhua. Tällä menolla vain puhemies toimii puheenjohtajana parlamentarismin alasajossa.

Kovinta kuritusta saavat osakseen jälleen kerran tiedotusvälineet, eritoten poliittisen toimituksen nimikettä viikunanlehtenään käyttävät iltapäivälehtien "kaunatoimitukset". Lipposen mukaan Suomessa ei voi kirjoittaa tai puhua joutumatta tekopyhää moralisointia ja sivistymätöntä viisastelua harjoittavien toimittajien tyhmennyksen kohteeksi.

- Sanomalehdet tapiseerataan toimittajien kuvilla varustetuilla löysillä "musta tuntuu"-teksteillä. Sopiva annos kaunaa mukaan, siinä menestysresepti, hän puuskahtaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.