Mainos

Lipponen harvasanainen kopterikiistassa

Helikopterien tilausvaltuuksista syntyneen kiistan selvittelyä jatketaan eduskunnassa tiistaina. Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja kertoi tänään, että ryhmäjohtajien neuvotteluihin osallistuvat silloin myös pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ja puolustusministeri Anneli Taina (kok.).

Tuomioja keskusteli tilanteesta Lipposen kanssa tänään. Hän ei kertonut, miten pääministeri oli arvioinut asian saamaa yllättävää käännettä. Eduskunnassa viime tiistaina puolustusvoimien tilausvaltuuksista neuvoteltu kompromissi joutui vaakalaudalle, kun pääministerin oma eduskuntaryhmä hylkäsi sen eilen.

Eurooppa-konferenssista Lontoosta tänään palannut Lipponen oli varsin niukkasanainen vastatessaan toimittajille. Lipponen toivoi, että ratkaisu asiaan saadaan ensi viikon neuvotteluissa. Hän ei lähtenyt ennakoimaan, miltä pohjalta se voisi syntyä. Hän totesi, että asia on eduskuntaryhmien käsissä. SDP:n eduskuntaryhmä oli ainoa, jolle Lipposen kanssa neuvoteltu sopuratkaisu ei kelvannut. Tilanteen on arveltu kismittäneen pääministeriä.

Lipponen ei myöntänyt, että näin olisi. Hän kuittasi, että pääministerin tehtävässä ei jouda harmittelemaan. Tuomioja ei uskonut, että Lipponen ryhtyisi ajamaan kyseenalaiseksi asetettua ratkaisua läpi tekemällä siitä hallituskysymyksen. Sellaisessa tilanteessa oltiin toista vuotta sitten, kun hallituksen ensimmäinen yritys kaupan aukioloaikojen väljentämisestä kaatui eduskunnassa.

"Viideltä demarilta kuusi vastausta"

Muiden hallituspuolueiden ryhmien puheenjohtajat päivittelivät perjantaina tilannetta ja odottivat, että sosiaalidemokraatit selvittävät ensin keskenään, mitä he oikein hakevat.
-Olen kysynyt viideltä demarilta ja saanut kuusi vastausta, vihreiden ryhmäjohtaja Osmo Soininvaara päivitteli.

Soininvaaran mielestä ryhmäjohtajien seuraavissa neuvotteluissa pitää olla varmuus siitä, että sosiaalidemokraattien kanta on voimassa vielä seuraavanakin päivänä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.