Mainos

Lipponen haluaa vihreiden jäävän hallitukseen

Lipponen haluaisi vihreiden jatkavan hallituksessa, vaikka huomenna äänestettäisiin lisäydinvoiman puolesta.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) haluaisi pitää vihreän liiton hallituksessa, vaikka eduskunta tekisikin lisäydinvoimalle myönteisen päätöksen huomenna.

Jos hallituksen ydinvoiman lisäämistä koskeva periaatepäätös hyväksytään, vihreät pohtivat viikonlopun puoluekokouksen yhteydessä hallitustaipaleensa jatkamista. Lipposen mukaan sitä ennen on tärkeää rauhoittaa tilanne.

Lipponen kiitteli vihreiden panosta hallitusyhteistyössä. Hän sanoi ympäristöministeri Satu Hassin (vihr.) olevan erittäin tehokas ja hyvä ministeri, joka nauttii laajaa kansainvälistä arvostusta. Pääministerin mukaan parhaillaan on valmisteilla useita asioita, kuten Johannesburgin kestävän kehityksen huippukokous, jossa tarvittaisiin Hassin panosta.

Ympäristöministeri Hassi aikoo kertoa oman kantansa hallituksessa jatkamiseen huomenna heti äänestyksen jälkeen.

Lipponen muistutti myös uusiutuvien energianlähteiden ja energiansäästön kehittämisestä. Tätä toimintalinjaa voitaisiin Lipposen mukaan toteuttaa nykyisellä kokoonpanolla. Hän painotti, ettei missään tapauksessa toivo vihreiden lähtöä hallituksesta.

-Meillä pitäisi päinvastoin olla kaikki edellytykset toteuttaa hallitusohjelmaa myös energiapolitiikassa, vaikka ydinvoiman lisärakentamiseen päädyttäisiin, Lipponen sanoi.

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara on antanut ymmärtää, ettei lisäydinvoima välttämättä suistaisi puoluetta oppositioon.

Lipponen kiisti kaupankäynnin hallituspaikoista

Pääministeri Paavo Lipponen kiisti myös jyrkästi epäilyt hallituspaikoilla käytävästä kaupasta ydinvoimapäätöksen yhteydessä. Lipponen korosti, ettei vihreiden korvaamisesta tai ministerijärjestelyistä ole käyty mitään neuvotteluja tai keskusteluja hallituksen sisällä tai ulkopuolisten kanssa.

Eduskunnan käymässä keskustelussa on väläytetty, että kristillisdemokraatteja houkuteltaisiin ydinvoimarintamaan lupauksilla hallitukseen pääsystä. Hallituksen taholta tämä epäilys on kiistetty jyrkästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.