Mainos

Lipponen: Hallitus voi edistää tupoa verohelpotuksin

SDP:n puheenjohtajan, pääministeri Paavo Lipposen mukaan hallitus voi edistää maltillisen tuloratkaisun syntymistä verohelpotuksin, kun työmarkkinajärjestöt ovat ensin edenneet keskinäisissä neuvotteluissaan.

Lipponen viitoitti verohelpotusten sisältöä keskiviikkona SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä huomauttamalla, että talousneuvoston työryhmä suosittaa yksimielisesti verohelpotusten painottamista pieni- ja keskipalkkaisiin.

Lipposen mielestä myös sosiaaliturvamaksujen ja arvonlisäverojen muutokset on pidettävä esillä tulevia ratkaisuja valmisteltaessa. Lipponen arvioi talous- ja rahaliitto Emusta käytyä keskustelua asialliseksi. Asiapohjaa on hänen mukaansa tulossa lisää, kun hallitus antaa eduskunnalle Emu-selonteon toukokuussa.

-Emusta olisi saatava eduskunnassa sellainen lopullinen päätös, johon mahdollisimman laaja enemmistö voi yhtyä. Keskustan pyrkimys välttää Emu-vastakohtien lietsomista ansaitsee kaiken arvostuksen, Lipponen sanoi.

Hallitus on Lipposen mukaan valmis keskustelemaan työmarkkinajärjestöjen kanssa niin sanotuista puskurirahastoista, kunhan työmarkkinajärjestöt ensin keskenään kehittelevät konkreettisempia ajatuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.