Mainos

Lipponen: Hallituksen ylileveys ei ole ongelma

Hallituksen koostuminen monista ideologisesti toisistaan eroavista puolueista ei SDP:n puheenjohtaja Lipposen mukaan ole ongelma.

Lipponen SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa

Hallituksen "ylileveys" eli koostuminen monista ideologisesti toisistaan eroavista puolueista ei SDP:n puheenjohtajan pääministeri Paavo Lipposen mukaan ole sellainen ongelma, jota opposition kannattaisi arvostella.

Seinäjoen Työväenyhdistyksen 100-vuotisjuhlassa tänään puhunut Lipponen korosti seuraavankin hallituspohjan ratkeavan vaalituloksen ja ohjelmakysymyksen perusteella, jolloin myös ylileveydestä päästään helposti eroon.

-Hallituksen ylileveyttä valittavat oppositiopoliitikot voisivat olla rehellisiä ja kertoa suoraan, mitä hallituspohjan kaventaminen edellyttää. Se tarkoittaa useamman pienen puolueen jättämistä hallituksen ulkopuolelle. Kun näin on, luulisi ratkaisun ylileveyden ongelmaan olevan hyvin yksinkertainen. Lipposen mukaan SDP haluaa antaa arvon kaikille yhteistyökumppaneilleen niiden koosta riippumatta.

-Suomalaisessa poliittisessa elämässä nykyinen hallituspohja on ainutlaatuinen, mutta niin ovat myös yhteistyön tulokset. Niiden varaan voidaan rakentaa silloinkin, kun on aika katsoa eteenpäin tuleviin vaaleihin.

Lipponen sanoi vaihtoehtojen tulevan luontevasti esille eduskuntavaalien lähestyessä. Viime eduskuntavaaleissa sosialidemokraatit torjuivat hänen mukaansa keskustan työreformin aatteelliselta pohjalta, ja päätös jatkaa nykyisenkaltaista hallitusyhteistyötä syntyi SDP:ssä hyvin selkeästi ja yksimielisesti.
Lipponen kuitenkin korosti, että SDP menee tuleviin eduskuntavaaleihin omalla ohjelmallaan, sitoutumatta etukäteen mihinkään hallituspohjaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.