Mainos

Lipponen: EU:sta puhuttuva eduskunnassa

Eduskunnassa ja hallituksessa täytyy käydä keskustelu EU:n tulevaisuudesta laajemminkin kuin nyt meneillään olevasta hallitustenvälisestä kokouksesta, sanoo pääministeri Paavo Lipponen. Hän on myös valmis selostamaan EU-asioita keskustan eduskuntaryhmälle.

Lipponen

Lipponen sanoi Haagissa, että näistä asioista on nyt puhuttava, koska ne tulevat esille Nizzassa. Ranska ja Saksa ajavat uuden hallitustenvälisen konferenssin pitämistä jo vuonna 2004. Ajatus on ensisijassa Saksan, koska maa haluaa selventää toimivallan jakoa EU:n, kansallisvaltioiden ja alueiden välillä. Lisäksi esille on nousemassa EU:n perusoikeuskirjan kirjaaminen ainakin osaksi EU:n perussopimuksia, laillisesti sitovaksi. Edellistä ajatusta on kannattanut erityisesti Lipposen isäntä Haagissa, Hollannin pääministeri Wim Kok.

Lipponen sanoi STT:lle menevänsä mielellään keskustan eduskuntaryhmän kokoukseen selostamaan Brüggen-puheensa ajatuksia. Eduskuntaryhmä päätti tänään pyytää Lipposta paikalle, koska haluaa selvyyttä siihen, mitkä osat puheesta ovat Lipposen ajatuksia, mitkä hallituksen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.