Mainos

Lipponen: EU saa moittia itseään Kreikan velkakriisistä

Entisen pääministerin Paavo Lipposen mukaan Euroopan unioni saa moittia itseään Kreikan velkakriisin aiheuttamista ongelmista. MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen Lipposen mukaan EU on pitkään katsonut Kreikan tilannetta läpi sormien.

- Erityisesti suuret maat ovat sietäneet manipulointia, jonka seurauksena velka näyttää pienemmältä, Lipponen sanoi.

Hän totesi, että Kreikan on saatava toimintatapansa kuntoon, ennen kuin unioni tulee sen avuksi. Lipponen kuvasi Kreikan kurinpalautusta talouskomissaari Olli Rehnin tulikasteeksi.

"Kaasuputki vahvistaa turvallisuutta"

Lipponen huomautti, että Suomen kannattaisi harkita vakavasti tiivistä EU-yhteistyötä kriisinhallinnassa. Uudet yhteistyömahdollisuudet ovat kuitenkin vielä täysin avoinna ja riippuvat Ranskan tahdosta. Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden Lipponen tyrmäsi toteamalla, ettei puolustusliiton suunnasta tai käytännön merkityksestä ole saatavilla riittäviä vastauksia.

Nord Stream -kaasuputkihanketta Lipponen pitää osoituksena luontevasta Venäjän kanssa käytävästä yhteistyöstä, joka vahvistaa turvallisuutta. Lipponen ei lähtenyt arvioimaan, tuleeko Saksassa vireillä oleva oikeusprosessi viivästyttämään kaasuputken rakentamista.

Lipponen toimii Nord Stream -yhtiössä neuvonantajana.

Katso Tapio Nurmisen raportti Münchenistä ja Nordean pääekonomisti Martti Nybergin haastattelu

Katso Paavo Lipposen haastattelu (Huomenta Suomi 15.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.