Mainos

Lipponen: EU:n laajentuminen riittää tältä erää

Kymmenen uuden jäsenmaan liittyminen Euroopan Unioniin vappuna 2004 on jo herättynyt spekulaatiot seuraavista kierroksista. Pääministeri Paavo Lipponen toppuuttelee ajatuksia EU:n laajentamisesta enemmän kuin nyt on näköpiirissä.

Kymmenen uuden jäsenmaan liittymistä Euroopan unioniin vuonna 2004 juhlittiin Kööpenhaminassa eilen. Vuonna 2007 mukaan ovat tulossa Romania ja Bulgaria ja jollakin aikataululla myös Turkki.

Myös muissa maissa riittää kiinnostusta liittymiseen. Albanialainen toimittaja kysyi jo Kööpenhaminassa, milloin on hänen maansa vuoro. Ajatusleikki on käynnissä myös ulkoministerien piirissä.

-Se itseasiassa meni aika filosofiseksi ja perustavanlaatuiseksi keskusteluksi siitä, missä on euroopan rajat, ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoo.

Pääministeri Paavo Lipponen haluaa pitää näköpiirissä olevat rajat kirkkaina. - Minä toivon, että jäsenmaiden piiristä ei lähdetä nyt kilpailemaan siitä, että kuka tekee pisimmälle menevät esitykset unionin laajentamisesta vielä tämän piirin yli, joka siis kattaa Euroopan ilman Venäjää, Ukrainaa, Valko-Venäjää, Moldovaa. Ja johon sitten Turkki tulisi liittymään, Lipponen kertoo.

Kööpenhaminan sopimuksesta käynnistyvä kymmenen maan kierroskaan ei ole vielä aivan satamassa, sillä sopimukset on vielä hyväksyttävä jokaisessa hakijamaassa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.