Mainos

Lipponen esitteli Firenzen kokouksen teemoja

Suomi pitää EU:n Firenzen huippukokouksessa juhannuksena esillä muun muassa työllisyyttä, Venäjä-suhteita ja maataloutta. Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mukaan Firenzen kokouksen asialista on laajin, mitä Suomen jäsenyyden aikana on nähty.

Lipponen selosti Firenzen kokouksen asialistaa ja Suomen kannanottoja tänään eduskunnan suurelle valiokunnalle ja ulkoasiainvaliokunnalle.

Yhdeksi Suomen kannalta keskeiseksi kysymykseksi Lipponen nosti huumekaupan ja kansainvälisen rikollisuuden torjumisen. Lipponen kertoi esittäneensä viime perjantaina Dublinissa käydessään pääministeri John Brutonille, että Irlanti ryhtyisi heinäkuun alussa alkavalla puheenjohtajakaudellaan valmistelemaan asiasta sopimusta Venäjän ja keskisen Itä-Euroopan maiden kanssa.

Pitämässään tiedotustilaisuudessa Lipponen arvioi, että nk. hullun lehmän taudin kysymyksen oleminen edelleen avoinna luo kokoukseen jännitystä. Lipposen mukaan Suomi pyrkii siihen, ettei asian ratkaisematta jättämisellä vaikeutettaisi muita asioita.

Tärkeimpiä asioita Firenzessä ovat Lipposen mukaan työllisyys, EU:n perussopimusten muuttaminen hallitusten välisessä konferenssissa, talous- ja rahaliiton Emun eteneminen sekä kansainväliset kysymykset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.