Mainos

Lipponen: En ole valehdellut

Pääministeri Paavo Lipponen kiistää ehdottomasti valehdelleensa Alho-Sundqvist -jupakan yhteydessä. Hän korosti illalla hallituksen iltakoulun jälkeen, että hän ei ole valehdellut eduskunnalle eikä suomalaisille. Liioin hän ei ole painostanut ketään tässä asiassa. -Olen eduskunnalle ilmoituksessani kertonut asian niin kuin se on, hän korosti.

Hän myös kiisti tehneensä Sundqvist-sopimuksen yhteydessä aloitetta. Hän muistutti seuranneensa asiaa pääministerinä kuten pääministerille kuuluukin. Sundqvistin korvauskysymystä hoiti silloinen ministeri Arja Alho virkavastuulla.
-Hän toimi siinä parhaansa mukaan. Lopputulosta on sitten arvioitu eri tavoin, ja eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausuntoa on siitä kunnioitettu. Minä en lähde sitä millään tavoin polemisoimaan, hän huomautti.

Julkisuuteen tullutta nauhaa Alhon ja TV2:n toimittajan puhelinkeskustelusta hän ei halunnut kommentoida, koska ei ole kaikkea nähnyt eikä kuullut. Lipponen sanoi, että kun hän antoi ilmoituksensa eduskunnalle, hän tarkistutti tekstin kansanedustaja Alholla siltä osin kuin tarkistustarvetta oli. Tekstiin tehtiin pieni korjaus Alhon toivomuksesta.
-Minkäänlaista painostusta en harjoittanut, hän vakuutti.
-Näin tämä asia on, eikä tähän ole sen enempää lisättävää, hän tiivisti.

Alho: Aloitteen teki Sundqvist

Alhon mukaan kiistassa Ulf Sundqvistin vahingonkorvausasiasta on jäänyt liian vähälle huomiolle Ulf Sundqvistin oma osuus. Alhon mukaan aloitteen teki Sundqvist itse ottamalla yhteyttä omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin toimitusjohtajaan Jarmo Matinlassiin.
-Tämän jälkeen on käyty neuvottelut vahingonkorvauksista ja sopimuksista, keskiviikkoiltana työmatkalta Wienistä palannut Alho sanoi.

Alhon mukaan sillä ei ole merkitystä asian arvioimisen kannalta, kumpi asian otti ensin esille Lipponen vai hän itse, koska aloite lähti Sundqvistilta. Alho sanoi pitävänsä kiinni tähänastisista lausunnoistaan.
-Asiat ovat juuri niin kuin eduskunnalle ja perustuslakivaliokunnalle on kerrottu, minulla ei ole mitään lisättävää siihen ilmoitukseen, joka eduskunnalle on annettu, Alho sanoi Helsinki-Vantaan lentokentällä sankan toimittajajoukon keskellä.

Alho kieltäytyy kommentoimasta toimittaja Timo Harakan kanssa käymäänsä yksityistä puhelinkeskustelua.

Harakka on STT:lle toimittamassaan tiedotteessa kertonut, että hän ei ole antanut toimituksensa ulkopuolelle nauhaa tai edes mitään tietoa Alhon kanssa käymästään keskustelusta.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.