Mainos

Lipponen: Elintarvikevirastosta ei neuvotella Italian kanssa

Suomi ei aio neuvottella EU:n elintarvikevirastosta kilpakumppaninsa Italian kanssa. Pääministeri Paavo Lipponen romutti näin ulkomaankauppaministeri Jari Vilénin näkemyksen viraston jakamisesta.

Pääministeri Paavo Lipponen totesi ulkomaankauppaministeri Jari Vilénin esitelleen vain omia ajatuksiaan puhuessaan elintarvikeviraston toimien jakamisesta Suomen ja Italian välillä viime perjantaina.

Vilén ehdotti, että virasto sijoitettaisiin Helsinkiin, mutta että sen ulkoistettavat toiminnot hankittaisiin Italiasta.
Vilénin mielestä asia pitäisi ratkaista viimeistään Kööpenhaminan huippukokouksessa, ettei virasto jämähtäisi tilapäiseen sijoituspaikkaansa Brysseliin. Lipposen mukaan Suomi ole tällaista esitystä tehnyt, eikä tule tekemään tulevaisuudessakaan.

Kysymys EU:n elintarvikeviraston sijoituspaikasta oli viimeksi esillä huippukokouksessa viime vuonna, jolloin viraston sijoittaminen Helsinkiin kaatui Italian vastustukseen. Suomi ajaa virastoa edelleen Helsinkiin ja Italia esittää Parmaa. Virasto toimii nyt tilapäisesti Brysselissä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.