Mainos

Lipponen edelleen suosituin ehdokas pääministeriksi

Paavo Lipponen on edelleen suosituin ehdokas pääministeriksi.

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen näyttää olevan edelleen suosituin ehdokas vaalien jälkeisen hallituksen johtoon. Suurin osa yritysten johtajista pitää Lipposta suosituimpana ehdokkaana pääministeriksi.

Lipposta kannattaa 36 prosenttia pienten ja keskisuurten yritysten johtajista.

Kokoomuksen Ville itälää kannattaa vain 7 prosenttia ja keskustan Anneli Jäätteenmäkeä 10 prosenttia Kauppalehden kyselyyn vastanneista johtajista.

Suurin osa yli 300 yritysjohtajasta ei kuitenkaan osannut nimetä pääministeriehdokastaan.

Lipponen suosituin myös STT:n kyselyssä

Lipponen on suosituin pääministeriehdokas myös Suomen Tietotoimiston Suomen Gallupilla teettämässä kyselyssä. Kyselyssä 40 prosenttia vastaajista halusi Lipposen seuraavan hallituksen pääministeriksi.

Keskustan puheenjohtajan Anneli Jäätteenmäen takana oli 25 prosenttia vastaajista.

Viime vuoden kesällä tehdyssä vastaavassa tutkimuksessa Lipponen sai 36 prosentin ja Jäätteenmäki 29 prosentin kannatuksen. Kokoomuksen puheenjohtajaa Ville Itälää kannatti pääministeriksi 11 prosenttia vastaajista.

Tutkimuksessa kysyttiin mielipidettä myös vaalien jälkeiseen hallituspohjaan. 34 prosenttia vastaajista ilmoitti SDP:n ja kokoomuksen varaan rakentuvan sinipunan parhaimmaksi hallituspohjaksi. Punamultaa eli SDP:n ja keskustan pohjaa kannatti 33 prosenttia ja porvarihallitusta 16 prosenttia vastaajista.

Tutkimuksessa haastateltiin viime viikolla 1000 kansalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.