Mainos

Lipponen: Asevelvollisuuteen ei muutoksia

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan Suomen yleinen asevelvollisuus säilyy jatkossakin. Reservin asemaa sen sijaan olisi pohdittava.

Paavo L.

Lipponen puhui tänään 159. maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä. Asevelvollisuuden asemaa painottanut Lipponen totesi, että reservin määrää ja asepalvelua pitää jatkossa arvioida uudelleen.

Puolustusvoimien uudistuksia pohditaan parhaillaan turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon yhteydessä. Hallitus antaa selonteon eduskunnalle kevään aikana. Lipponen korosti, ettei radikaaleja muutoksia ole luvassa. Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka ei ole tienhaarassa.
-Tällä politiikan sektorilla konservatiivisuus on hyve.

Puolustusvoimien kehittämistä rajaa valtiontalouden tiukka linja. Ensi vuoden budjetissa ei ole luvassa tasokorotusta puolustusmenoihin. Laajamittaisen hyökkäyksen uhka on Lipposen mielestä vähentynyt mutta ei ole poistunut kokonaan.

Jalkautuminen

Voimavaroja on keskitettävä torjumaan iskuja elintärkeitä kohteita vastaan. Se vaatii tulivoimaisten ja liikkuvien prikaatien luomista. Helikoptereihin turvaudutaan entistä enemmän, Lipponen sanoi.

Selonteon yhteydessä arvioidaan myös jalkaväkimiinoista luopumista. Suomi ei ole liittynyt miinat kieltävään Ottawan sopimukseen, koska miinojen hävittäminen heikentäisi puolustuskykyä. Korvaavien järjestelmien selvittämistä jatketaan, ja tavoite on liittyä sopimukseen vuonna 2006 on voimassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.