Mainos

Lipponen aloitti vaalikampanjan ehdottamalla korotusta lapsilisiin

Pääministeri Paavo Lipponen ehdottaa ensimmäisen ja toisen lapsen lapsilisiin korotuksia. Lipponen totesi vaalikampanjansa avauksessa, että lapsiperheiden asemaa täytyy kohentaa tulevalla vaalikaudella.

Oppositiojohtaja Anneli Jäätteenmäen ehdokkuus Helsingissä ei Lipposen mukaan muuta SDP:n kampanjaa pääkaupungissa.

Suurimman puolueen puheenjohtaja aloitti - monille yllätyksenä vaalikampailunsa jo nyt - kuukausia ennen eduskuntavaaleja. Kovimmat paukut pääministeripaikan uusimiseksi on säästetty helmikuulle.

Helsingin ilmaherruudesta käydään tulevissa vaaleissa kova taisto. Jaossa ovat Sauli Niinistön ja myös Tarja Halosen äänet. Keskustan puheenjohtaja puolestaan haastaa Lipposen tämän kotikentällä.

Sekä Lipponen että Jäätteenmäki vetävät pääsääntöisesti puolueen vaalivankkureita - mielessä suurimman puolueen ja pääministerin asema. Molemmat hakevat kuitenkin mandaattia myös helsinkiläisinä.

Lipposen mukaan terveydenhuoltoon on tulossa lisää rahaa. Helsingin on kuitenkin ratkaistava ensisijaisesti talousongelmansa itse ja valtio voi olla vain tukena.

Oppositiojohtaja ei siekaile tuomiossaan - kuntien ja myös Helsingin ongelmiin on syypää Lipposen hallitus.

Työllisyys ja talouden elpyminen ovat Lipposen pääteemat. Lipponen ehdottaa myös korotuksia ensimmäisen ja toisen lapsen lapsilisiin.

(Kymmenen uutiset 01.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.