Mainos

Lipponen: Afganistaniin ehkä pataljoona suomalaisrauhanturvaajia

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan Suomi on valmis osallistumaan rauhanturvaoperaatioon Afganistanissa jopa pataljoonan suuruisella joukolla. EU sopi Laekenin huippukokouksessa osallistumisesta Afganistanin tilanteen vakauttamiseen.

Lipponen kertoi Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla, että Afganistan-rauhanturvaoperaatiossa olisi kaksi vaihetta. Ensin käynnistettäisiin pienempi asiantuntijaoperaatio erilaisten toimintojen turvaamiseksi. Jälkivaiheessa Suomella on Lipposen mukaan mahdollisuus jopa pataljoonan kokoisen joukon lähettämiseen.
-Nämä ovat kuitenkin asioita, jotka vaativat hallitukselta vielä selvittämistä ja itse osallistumiseen tarvitaan viime kädessä eduskunnan tuki, Lipponen huomautti.

Lipponen korosti, että Suomelle on edelleenkin tärkeää jatkaa "rauhanturvamaan uralla", josta on ollut meille monenlaista hyötyä.

-Me tuemme YK-järjestelmää, voimme olla todella ratkaisemassa kriisejä tai vakauttamassa tilanteita joista voisi seurata vakavia kriisejä. Nämä kriisit voisivat pääministerin mukaan heilauttaa maailmantaloutta ja johtaa siihen että nillä olisi vaikutusta meidänkin elämäämme.

-Sitäkään ei pidä unohtaa, että rauhanturvaajat ovat sitten paljon valmiimpia puolustamaan tätä maata, jos niin tarvitaan, pääministeri muistutti.

Lipponen: Suomi ei luovu elintarvikevirastosta

Suomi aikoo edelleen pitää kiinni EU:n elintarvikevirastosta, Lipponen totesi haastattelutunnilla.

Lipponen sanoi myös, että Helsinki on saanut tukea monilta mailta koska se on niin hyvä ehdokas. Hän lisäsi, ettei Suomella ole aikomusta perääntyä asiassa.

-Toivoisin, että asiaa voitaisiin yhteisymmärryksessä tarkastella niin, että Italiakin voisi sopeutua siihen, että Suomeen tämä virasto tulee, Lipponen napautti.

Suomen hanke saada elintarvikevirasto kaatui eilen EU:n huippukokouksessa Italian pääministeriin Silvio Berlusconiin, joka ei virastoa suostunut Suomelle antamaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.