Mainos

Lipizzanhevoset riutuvat Serbiassa

Wienin espanjalaisesta ratsastuskoulusta kuuluisuuteen nousseiden lipizzanhevosten kohtaloa Kroatiassa selvitetään. Serbian maatalousministeri toi hevosten talleille viime viikolla eläinlääkäreitä ja 20 tonnia ruokaa.

Sotien melskeissä Serbian puolelle ajautuneita Kroatian lipizzanhevosia uhkaa perikato. Kerran niin uljaasta liki 90 hevosen laumasta on jäljellä enää kahdeksan riutunutta yksilöä.

Äskettäin julkaistut valokuvat nälkiintyneistä hevosista ovat tyrmistyttäneet paikallisia viranomaisia ja eläinten ystäviä.

Kroatian lipizzanhevosista tuli pakolaisia vuonna 1991, kun maan itsenäisyyssodan pommitukset tuhosivat niiden tallit. Nyt hevoset asustavat Serbian puolella yksityisessä tallissa.

Kroatialainen tallityöntekijä Mihajlo Komasovic on seurannut lauman hupenemista usean vuoden ajan.

- Kun näen ne nyt, luulen, että niiden tänne tuominen oli suurin virheeni, hän toteaa.

Kroatia ja Serbia selvittelevät lipizzojen kohtaloa korkealla tasolla. Serbian maatalousministeri toi hevosten talleille viime viikolla eläinlääkäreitä ja 20 tonnia ruokaa.

Tallien omistaja on suostuvainen luovuttamaan hevoset takaisin Kroatiaan, mutta vaatii korvaukseksi 300 000 euroa, kertoo serbimedia.

Hevosrotu nousi kuuluisuuteen Wienin espanjalaisesta ratsastuskoulusta. Lipizzanhevosia arvioidaan olevan maailmassa noin 3000 yksilöä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.