Liperin kolmoissurmasta epäillyt vangittiin

Joensuun käräjäoikeus vangitsi tänään 20-vuotiaan miehen ja 25-vuotiaan naisen, joiden epäillään surmanneen kolme ihmistä kaksi viikkoa sitten. Vangitsemisperusteena olivat todennäköisin syin epäillyt kaksi murhaa ja yksi tappo.

Pariskunnan epäillään tappaneen 10. kesäkuuta 54-vuotiaan miehen Liperin Korpivaarassa. Pari päivää myöhemmin surmattiin liperiläinen aviopari. 49-vuotias nainen pahoinpideltiin ensin Liperin Ahonkylässä ja vietiin Heinäveden Papinniemeen, jossa hänet surmattiin. 54-vuotias aviomies surmattiin kotinsa lähellä, ja ruumis kätkettiin Vehmersalmen Litmaniemeen. Poliisi tavoitti epäillyt alkuviikosta. Nuori mies opasti poliisit ruumiiden kätköpaikoille.

Surmatun avioparin osalta veritöitä tutkitaan murhina. Korpivaarassa kuolleen miehen kohdalla kyseessä on epäilty tappo. Komisario Markku Airaksisen mukaan tutkinnasta ei ole tässä vaiheessa uutta kerrottavaa. Tekojen motiiveja selvitetään edelleen. Vangittu mies on pääosin myöntänyt osallisuutensa henkirikoksiin ja nainen on tunnustanut olleensa mukana.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat