Mainos

Liperin johto saa isot korvaukset nettikirjoittelusta

Liperin kunnan luottamusmiehiin ja viranhaltijoihin kohdistunut räväkkä nettikirjoittelu toi kovan tuomion.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi sivuston julkaisijan kuuden kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon törkeistä kunnianloukkauksista ja kaikkiaan noin 100 000 euron korvauksiin.

Oikeus määräsi Liperin Uutiset -verkkosivuston julkaisijan maksamaan kärsimyskorvauksia neljälle virkamiehelle ja neljälle luottamusmiehelle. Korvaukset vaihtelevat 4000 eurosta 10 000 euroon henkilöltä. Lisäksi tuomittu joutuu maksamaan noin 50 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Tutkintapyynnön asiasta teki alunperin Liperin kunnanhallitus. Yksi korvausta saava luottamushenkilö on Liperin kunnanvaltuuston puheenjohtaja, keskustan kansanedustaja Eero Reijonen. Hän ajoi juttua oikeudessa myös rakennusliikkeensä osalta, joka oli myös kirjoittelun kohteena.

Muut korvauksensaajat ovat keskeisiä luottamusmiehiä, jotka toimivat lautakunnissa ja kunnanhallituksessa. Virkamiehistä oikeus määräsi kärsimyskorvauksia kunnanjohtaja Hannele Mikkaselle, kahdelle osastopäällikölle ja yhdelle johtajalle.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus määräsi sivuston ylläpitäjän siivoamaan sivustolta tuomion perusteena olleet kirjoitukset tietyltä ajalta. Sivuston sulkemista oikeus ei kuitenkaan edellyttänyt.

Liperin Uutisten ärhäkkä kirjoittelu kunnan asioiden hoidosta jatkui vuosia. Voimakkaasti henkilöityneissä kirjoituksissa arvioitiin henkilöiden toimintaa värikkäästi. Tekstissä heitä kuvattiin esimerkiksi sairaalloiseksi, hysteeriseksi, valehtelijaksi, stalinistiksi tai politbyroon jäseneksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.