Mainos

Lionsien keräystavoite: 35 miljoonaa vanhuksille

Suomen Lions-liitto aikoo kerätä Punainen Sulka- keräyksellä 35 miljoonaa markkaa suomalaisille vanhuksille. Keräyskohteella lionsit haluavat nostaa keskustelun kohteeksi lisääntyvän vanhusväestön aseman Suomessa.

Lions-klubien yhteistyökumppaneina ovat Sotainvalidien Veljesliitto, veteraanijärjestöt ja Vanhustyön Keskusliitto. Yhteispohjoismainen keräys järjestetään vuonna 1999, kun Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin lionsjärjestöt keräävät saman tunnuksen alla omien maidensa vanhuksien auttamiseksi.

Kaikissa maissa keräystavoite on suhteutettu asukaslukuun. Suomessa tavoitellaan 35 miljoonaa markkaa erityisesti sotainvalidien ja veteraanien tukemiseen. Puolet keräysvaroista käytetään yhteistyöjärjestöjen osoittamiin kohteisiin, kolmannes vanhusten itsenäiseen selviytymiseen ja loput vanhuusiän sairauksien tutkimukseen.

Kerättävillä varoilla pyritään konkreettisen avun antamiseen. Vanhusten asunto-oloja kohennetaan ja heille hankitaan apuvälineitä sekä turvalaitteita. Tavoitteena on myös avohuollon henkilöstön koulutus vanhusten kotona-asumisen arviointiin liittyviin tehtäviin.

Varat kerätään myymällä sulkatuotteita yksityishenkilöille ja yrityksille. Paikalliset lionsklubit järjestävät tilaisuuksia keräyksen hyväksi. Edellinen Punainen Sulka-keräys oli vuonna 1990. Vammaisille lahjoitettu keräystuotto oli 24,4 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.