Mainos

"Linux tulee valtaamaan kodin elektroniikan"

Linux-käyttöjärjestelmä hallitsee supertietokoneiden maailmaa ja se on elintärkeä palvelimien tominnalle. PCWorld-teknologiasivustolla ennustetaan nyt, että vuoden sisään Linux tulee loistamaan tabletkoneissa, älypuhelimissa ja televisioissa.

Esimerkiksi Taipein Computex-tietokonemesuilla esiteltiin useita Applen iPadin kaltaisia tabletkoneita. Näistä suurin osa käyttää Linuxiin pohjautuvaa Android-käyttöjärjestelmää tai Meegoa.

Steven J Vaughan-Nichols kirjoittaa uskovansa, että iPad tulee pysymään huipulla. Hän kuitenkin huomauttaa, että iPad on melko kallis ja siitä puuttuu Flash-tuki. Tämä puolestaan antaa Linuxiin pohjautuville tabletkoneille tilaa markkinoiden voittamiseen.

Älypuhelimissa puolestaan Linuxiin pohjautuvien, etupäässä Android -käyttöjärjestelmää käyttävien, kännyköiden maailmanlaajuisen osuuden arvioidaan kasvavan 33 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä. Kasvussa Linuxiin pohjautuvien älypuhelimien osuus tulisi siis pieksemään kaikki muut.

Vaughan-Nichols vertaa tilannetta jälleen Appleen. IPhone-älypuhelin on hyvä, mutta sekin on kallis. Linuxiin pohjautuvat käyttöjärjestelmät ovat puolestaan edullisia ja helposti muokattavia. Symbianin puolestaan ennustetaan jäävän pysyvään laskuun.

Televisioiden ja muiden viihde-elektroniikkalaitteiden parissa Linuxille povataan myös valoisaa tulevaisuutta. Mm. IBM, Samsung Electronics ja Texas Instruments ovat esitelleet Linaro-järjestön. Linaro auttaa Androidin, MeeGon ja Ubuntun parissa työskenteleviä Linux-kehittäjiä työskentelemään televisioiden, tabletkoneiden, älypuhelimien ja minitietokoneiden järjestelmien kehittämiseksi.

Vaughan-Nicholsin mukaan kaikki edellä mainittu huomioiden on vain järkevää ajatella, että tulemme näkemään Linuxin valtavan kasvun kuluttajatuotteissa. PC-koneiden sijaan tietotekniikan kehityksen painopiste etenee nyt erilaisissa kuluttajalaitteissa ja tässä uudessa maailmassa Linux tulee näyttämään tietä, hän kirjoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.