Mainos

Lintujen munia rosvottu Tuusulassa

Tuusulanjärven Rantamossa on viikon aikana lähes kokonaan tuhottu naurulokkien pesimäyhdyskunta viemällä melkein kuoriutumisvalmiit munat niiden pesistä. Kyse on Suomen BirdLifen mukaan törkeästä luonnonsuojelurikoksesta, ja siitä on jo tehty rikosilmoitus.

- Naurulokin kannalta tapaus on erittäin valitettava, sillä Tuusulanjärvi on Keski-Uusimaan toiseksi tärkein naurulokin pesimäpaikka ja Rantamon kolonia oli Tuusulanjärven suurin, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Mika Asikainen.

Noin 50 naurulokin ja yhdeksän kalatiiran pesää oli tyhjennetty viime viikon maanantain ja torstaina välisenä aikana todennäköisesti yöaikaan. Yhteensä varastettuja munia oli noin 160.

Mikäli tekijät tavoitetaan, tämä voi Asikaisen mukaan merkitä heille huomattavia vahingonkorvauksia. Joensuussa määrättiin toissavuonna paljon pienemmästä lokkituhosta yli 5000 euron vahingonkorvaus.

Rantamon kahdeksan hehtaarin kokoisella kosteikolla pesii kymmeniä pareja naurulokkeja, useita pareja kalatiiroja ja jonkin verran vesilintuja. Paikka on tunnettu myös kahlaajien muutonaikaisena levähdysalueena. Naurulokki on luonnonsuojelulailla rauhoitettu laji ja sen kanta on vähentynyt viimeisen kahden vuosikymmenen aikana. Myös kalatiira on rauhoitettu laji.

Toiminnanjohtaja Mika Asikainen muistuttaa samalla, että kaikki lintulajit ovat Suomessa nykyään rauhoitettuja pesimäaikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.