Mainos

Lintujen kevätmuutto etenee hurjaa vauhtia

Pääsiäispyhät ovat innostaneet Etelä-Suomen lintubongareita muuttolintujen havainnoimiseen.

Talvilomiltaan palailevat linnut saapuvat rannikolle liki rynnäköllä, koska sisämaa ei vielä houkuttele paluumuuttajia runsaan lumipeitteen ja jään vuoksi. Helsingissä nähtiin tänään muun muassa valkoposkihanhi, punarinta ja västäräkki.

- Sanoisin, että luonto on kyllä nyt lintuharrastajille ihan pääsiäisyllätyksiä täynnä. Sen vuoksi, että lintujen kevätmuutto oli ensin pitkään viivästynyt ja nyt olemme sitten päässeet kerralla kunnolla vauhtiin. Se tarkoittaa sitä, että etenkin etelärannikolla on nyt erittäin paljon lintuja ja lisää saapuu joka päivä, sanoo BirdLife Suomen tiedottaja Lauri Hänninen.

Perinteisten paluumuuttajien lisäksi kiikareiden läpi on tänään tiirailtu myös harvinaista yllätysvierasta: mustapäätaskua.

- Tietysti tuo mustapäätasku on sellainen, joka kiinnostaa kaikkia ihmisiä. Se on sen verran harvinainen, ja nyt niitä on ollut kaksi, kertoo lintubongari Anneli Ceder.

Tavallisesti Saksan korkeudella pesivä mustapäätasku lensi yli tuhat kilometriä tavanomaisesta määränpäästään pohjoisemmaksi hyvän lentosään saattelemana.

Katso Nina Rahkolan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.