Mainos

Lintuinfluenssan uhka edellisvuotta pienempi

Viranomaiset varautuvat jälleen lintuinfluenssaan, vaikka riskin arvioidaan olevan pieni. Virusta ei ole löytynyt Eurooppaan ehtineistä muuttolinnuista.

Valmiuseläinlääkärit pohtivat tänään Mäntsälässä toimenpiteitä sen varalle, että virusta päätyisi muuttolintujen mukana Suomeen. Pelättyä lintuinfluenssaa ei toistaiseksi Suomen siipikarjassa tai luonnonlinnuissa ole tavattu. Viranomaiset seuraavat tilannetta kuitenkin tiiviisti. Sekä luonnonvaraisista että siipikarjatilojen linnuista otetaan näytteitä.

- Se on rutiininomaista näytteenottoa, jonka tavoitteena on kartoittaa, onko meillä linnuissa vasta-aineita lintuinfluenssavirusta vastaan, kertoo läänineläinlääkäri Kirsi Sario Etelä-Suomen lääninhallituksesta.

Vain parikymmentä kuollut tautiin

Lintuinfluenssatilanne näyttää myös maailman mittakaavassa suhteellisen hyvältä. Alkuvuodesta ihmisten saamia tartuntapauksia on löydetty ainoastaan Indonesiassa, Kiinassa, Egyptissä, Nigeriassa ja Laoksella. Muun muassa Turkki ja Thaimaa ovat hävinneet tautilistalta kokonaan. Taudin vaatimia kuolonuhreja on raportoitu tänä vuonna maailmalla vain parikymmentä.

Muuttolintujen paluu Suomeen näyttää juuri tällä hetkellä turvalliselta. Euroopan siipikarjatiloilla on löydetty vaarallista H5N1-virusta ainoastaan Britannissa ja Unkarissa. Vuosi sitten tapauksia raportoitiin ympäri Eurooppaa lähes päivittäin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.