Mainos

Lintuinfluenssaa myös Tukholmassa

Viranomaisten mukaan suojatoimet vaikuttavat vain vähän ihmisten liikkumiseen.

Tukholman koko keskusta on julistettu suoja- ja valvonta-alueeksi kahdessa joutsenessa ilmenneen lintuinfluenssan vuoksi. Linnut löydettiin viime viikolla Nybrovikenin lahdelta ja Skeppsholmenin saarelta aivan Tukholman ydinkeskustasta.

- Suoja- ja valvonta-alueet eivät rajoita liikkumista. Ihmiset voivat liikkua alueilla normaalisti, mutta kuolleisiin lintuihin ei pidä koskea, ohjeisti Håkan Henriksson Ruotsin maatalousministeriöstä illalla lehdistötilaisuudessa.

Lintujen virustyypistä ei ollut vielä selvyyttä, mutta sen sanottiin olevan taudin aggressiivista muotoa.

Henriksson kertoi, että tartunnan saaneet linnut havaittiin keskiviikkona. Toinen oli kuollut ja toinen lopetettiin, kun se käyttäytyi omituisesti. Löytöpaikoilta on päivittäin lähetetty tutkimuksiin joitakin uusia kuolleita lintuja, tänäänkin kolme.

- Lintuinfluenssa löytyi ensin Oskarshamnissa, sitten Karlskronasta ja Oxelösundista ja Gotlannista ja nyt Tukholmasta. Luultavasti lintuinfluenssaa on koko Itämeren alueella, Henriksson arveli.

Ensimmäiset H5N1-tartunnat varmistuivat viime viikolla kahdella tukkasotkalla Oskarshamnissa. Henriksson muistutti, että Oskarshamnissa elää 20 000 - 22 000 tukkasotkaa. Vain runsaasta kymmenestä löydettiin tartunta, hän huomautti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.